donderdag, september 15, 2005

Het betere spuwwerk

Net gelezen in WineXmagazine: een mooi stukje over de spuwemmer (spittoon - sputtachiere - etc.). Waarschijnlijk het meest halsbrekende onderdeel van de wijnproef-vijfkamp (deze vijfkamp bestaat uit volgende onderdelen: zien, walsen, ruiken, proeven, spuwen).

With all its old school tradition, the hounds and hound's tooth jackets, the pomp and etiquette that goes with it, the greatest irony in wine tasting is the spit. And in particular that bucket-thing that is spat into, the spittoon. You know the ones, the festering, swampy buckets that have gargled and spat wine mixed with samples of soggy bread. As if making them silver and adorning them with carvings and pretty detail is going to smarten them up. Really, its like putting jewels on a urinal.
Toch nog één tip in dit verband, als de situatie je noodzaakt de spuwemmer boven te halen, mik dan vanaf afdoende hoogte op de zijkant van de spuwemmer (en mijdt vooral het rechtstreeks en met stevige kracht spuwen in die vettige brij die ronddrijft in de spuwemmer). Het zal je allicht wat wijnvlekken en zoektochten naar "de Gouden Raad van Tante Kaat" besparen...

Geen opmerkingen: